Ik ben benieuwd naar jouw verhaal...

Ik ben bart, ben getrouwd met elsiena, wij hebben een zoon genaamd Nout en samen wonen wij in Elst. Ik ben werkzaam in Nijmegen.

In 2007 ben ik, na een prachtige periode in Stockholm te hebben gewoond en gewerkt, afgestuurd als sport-gezondheid manager en sport econoom en ben ik direct gestart met mijn eigen onderneming. Deze onderneming focuste zich op de ontwikkeling van gemeenten en sportverenigingen en de kansen die er lagen om te werken aan een participerende, broederlijke en of zusterlijke samenleving.

 

In 2008 kwam daar een tweede onderneming bij en verdiepte ik mij in huisstijlen, marketing en communicatie. Mijn visie werd duidelijker en het aanbod werd completer. Ik bracht de essentie van iets of iemand in begrip en of in beeld in een huisstijl, deze werd dan vermarkt/gecommuniceerd en in relatie gebracht met de ontwikkeling waar het bedrijf in zat en de ontwikkeling van de samenleving. Maar het was niet diep genoeg, niet betekenisvol, voor mij. Het was niet datgene ik ten diepste te doen had en veel van mijn vragen bleven hier onbeantwoord. Dus stopte ik in 2009 met deze tweede onderneming en een paar jaar later met de eerste. Ik wilde verder, dieper, steviger, ik zocht de bron. In 2009 begon ik als junior manager binnen een bedrijf en in 2010-2013 groeide ik door naar een positie waar ik mij mens- en organisatie adviseur, LEAN manager, Adviseur duurzaam ondernemen en consultant bedrijfsvoering mocht gaan noemen. Hoe ik mijzelf en mijn functioneren ook mocht benoemen, het benoemde niet wat ik te doen had, het omtvatte niet wat ik te doen had. Ik realiseerde me, doordat ik in 2009 natuurgeneeskunde ging studeren, naast mijn fulltime gezins- en werkleven, dat het geen externe bron was waar ik naar zocht, maar mijn interne bron. Ik wilde leven en anderen leren leven volgens en naar hun eigen bron. Dan bereik je namelijk welstand en dat is wat ik eenieder gun. Al met al een heuse klus, het werd steeds duidelijker wat ik wilde en mijn visie en vizier werd steeds een stapje meer helder. Ik stopte direct na het eerste jaar natuurgeneeskunde. Het was niet waar ik wilde zijn. Ik wilde namelijk de ontwikkeling van de mens ondersteunen, de groeiende samenleving steunen, de algemene mens in zijn essentie verder krijgen, de specifieke mens door zijn problemen loodsen, een organisatie lerend krijgen, een team met verschillende ikjes transformeren naar een wij-team, maar toen rees de vraag: hoe ga ik dit allemaal in godsnaam doen? Het antwoord had ik al in 2009 mogen ontvangen, namelijk systeem dynamiek. Toen was ik er niet bewust van, maar ik voelde het toen alfons vandeursen, grondlegger van kwalitatieve systeem dynamiek en oprichter van www.artes-sophiae.com, begon te doceren over kennisintegratie, over mensbeeld en -ontwikkeling, over dat de organisatie de spiegel is van de organismen die deze organisatie vormen, over groei en vorming, over de natuur en hoe de mens lid is van de natuur, et cetera. Alles bleek daadwerkelijk verbonden. De verbinding werd zichtbaar, werd fysiek.

”alles is in wisselwerking, alles is daadwerkelijk in verbinding”

Kennisintegratie bleek mogelijk door systeem dynamiek. De wens dat ik alles wat ik opgedaan had aan kennis en kunst en alles wat ik dacht, voelde en wilde kon integreren deed me deugd. Ik kon, door de methoden die gepaard gaan met systeem dynamiek, al mijn kennis valideren en combineren en zo vanuit verschillende perspectieven een persoonlijke en of organisatorische vraag en de context van deze bestuderen. Door systeem dynamisch te denken en werken kreeg ik inzicht in wat een persoon/organisatie en zijn of haar vraag mogelijk wilde.

Ik schrijf het hier wat stevig, maar weet dat ik juist geloof in deemoed en nederigheid. De vinder ontvangt de vinding.

In 2011 ging ik, met weinig zelfvertrouwen, een samenwerking aan met alfons en werkte we wekelijks aan de modellen en de website van artesS. Ik begon ook in een moestuin te werken en langzaamaan stopte ik met het zoeken van de bron buiten mijzelf en ben ik de weg naar binnen gegaan.

In 2013 stopte ik met alle bijbanen en zaken en stortte ik mij op de hoofdzaak: systeem dynamiek leren, opdat ik mijzelf als instrument kon gaan inzetten, als daadwerkelijk ondersteunend instrument voor mens en organisatie.

In 2016 ontving ik het certificaat Qualitative System Dynamics en daarmee de gepaard gaande graad: gezel. De weg naar binnen was voor nu genoeg, de weg naar buiten kreeg langzaamaan vorm.

Vanaf 2007 heb ik mens en organisatie begeleid, maar vanaf 2013 ben ik dit systeem dynamisch gaan doen, wat inhoud dat mijn consulten, coachingstrajecten, trainingen en opleidingen gericht zijn op jouw/het geheel. Ze staan ten dienste van datgene wat zich wil laten zien en of diegene die inzicht behoeft in zijn of haar organisatie-, levens- en of leerproces.

Heb je een vraag? Loop je vast? Blijf je vastlopen? Of ben je juist verdwaald? Of heb je zoveel vragen dat geen antwoord meer voldoet?

Je bent van harte welkom om samen met mij het onderzoek aan te gaan.

hartelijke groet,
bart

WIE BEN JE?

levensloop in beeld

wat ga je doen?

uitdaging in beeld

ga je links of rechts?

jezelf in beeld

je team succesvol?

team in beeld

hoe te organiseren?

organisatie in beeld